Uitstapjes Eerste Kerstdag Wat te doen? Tips en ideeën

Uitstapjes Eerste Kerstdag. Wat te doen? Tips en ideeën voor 1e kerstdag 2017 dagje uit op Eerste Kerstdag, evenementen tentoonstelling en museum. Welke uitstapjes Eerste Kerstdag zijn er te doen?

Een van de belangrijkste dingen om je geest opgeruimd te houden, is het doen van leuke dingen. En dat geldt zeker ook voor Eerste Kerstdag. Een leuke activiteit of een dagje uit kunnen zorgen voor een ontspannen 1e kerstdag. 

Uitstapjes Eerste Kerstdag. Wat te doen? Tips en ideeën

Welke musea attractieparken en pretparken zijn er meestal open op Eerste Kerstdag?

Slechts een aantal van de musea, attractieparken en pretparken zijn geopend op eerste kerstdag. Onderstaande musea, attractie- en pretparken zijn de afgelopen jaren open geweest tijdens Eerste Kerstdag.

Efteling

  • Kaatsheuvel (Noord-Brabant)
  • Attractiepark, pretpark

Bezoek eens de Efteling op Eerste Kerstdag 2017! De Efteling is alle dagen van het jaar open, dus ook op Eerste Kerstdag, dan is het de Winter Efteling. Het park is helemaal in winterse sferen, met haardvuren, live muziek en een schaatsbaan. Je kunt tijdens de Kerstvakantie terecht tussen 11.00 uur en 20.00 uur.

Spoorwegmuseum

  • Utrecht (Utrecht)

Het Spoorwegmuseum in Utrecht. Van 10.00 tot 17.00 kun je het speciale evenement Winter Station bezoeken met bijzondere winterse activiteiten en evenementen. Zo kun je schaatsen op de schaatsbaan en natuurlijk ook gewoon de treinen in het museum bekijken. Het Winter Station is trouwens op vrijwel alle dagen van e kerstvakantie te bezoeken…Winter Station Openingstijden >

Uitstapjes Eerste Kerstdag Tips en Ideeën

Madurodam

  • Den Haag (Zuid-Holland)

Ga heel Nederland rond in één dag in Madurodam. In kerstvakantie is Madurodam mooi verlicht tijdens de Winterweken. Voor kinderen zijn er nog diverse extra activiteiten te doen en Madurodam is helemaal in Kerstsfeer.  Een dagticket kost €15,50. Bestel je online, dan krijg je €2 korting.Watch Full Movie Online Streaming Online and Download

Kröller Möller Museum

  • Nationaal Park Hoge Veluwe (Gelderland)

Traditiegetrouw is ook het Kröller Möller open op Eerste Kerstdag! Genieten van kunst, schilderijen, sculpturen en de beeldentuin in een prachtige omgeving. Na het bezoek aan het museum is het een uitgelezen moment voor een verkwikkende wandeling op het Park de Hoge Veluwe. Een toegangskaart kost €17,60 voor volwassenen en kinderen tot 12 jaar betalen €8,80. Met een museumjaarkaart betaal je de helft.

Paleis Het Loo

  • Apeldoorn (Gelderland)

Paleis het Loo is tijdens de kerstvakantie in Winterse stijlen. Tussen 10.00 en 17.00 uur kun je een indruk krijgen van hoe het paleis er vroeger tijdens de Kerstperiode uit zag. Volwassenen betalen €14,50 en kinderen van 4-17 jaar €5. Met een museumkaart kun je gratis naar binnen.

Rijksmuseum

  • Amsterdam (Noord-Holland)

Tijdens de Kerstvakantie, en dus ook tijdens Eerste (en Tweede) Kerstdag is het Rijksmuseum geopend. Er is van alles te doen naast het bekijken van de tentoonstellingen. Ook voor kinderen en gezinnen. Een ticket kost €17,50 voor volwassenen (vanaf 18 jaar). Kinderen tot 18 jaar en mensen met bijvoorbeeld een museumjaarkaart mogen gratis naar binnen.

Archeon

  • Alphen aan den Rijn (Zuid-Holland)
  • Attractiepark

Waan je terug in de tijd in het Archeon! Tussen 11.00 en 16.30 uur is dit historische park geopend. Alle hutten en boerderijen zijn ingericht zoals dat in de prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen was. Er ligt zelfs sneeuw! De bewoners hebben een hoop te doen in deze koude tijd, dus er is veel te zien en beleven! Entree is vanaf 10 jaar €16,50 p.p. Online tickets bestellen is goedkoper, en er zijn ook familiekaarten te koop.

Museum Catharijneconvent

  • Utrecht (Utrecht)

Museum Catharijneconvent is open op Eerste Kerstdag! Het museum is open tussen 11.00 uur en 17.00 uur en voor een kaartje betaal je €12,50 als volwassenen. Voor o.a. kinderen, CJP pashouders, U-pas houders en museumjaarkaarthouders gelden andere tarieven. Kijk voor precieze informatie even op de website van museum Catharijneconvent.

Bijpassende Uitstapjes en Evenementen