Loslaten, hoe doe je dat? Opruimen helpt!

Loslaten, hoe doe je dat? Opruimen helpt!

Opruimen is voor mij ook loslaten, en dat is tegelijkertijd een van de dingen die we zo verschrikkelijk moeilijk vinden om te doen bupropion hcl xl 150 mg. Maar waarom? En hoe doe je dat? Het antwoord op de eerste vraag isLoslaten hoe doe je dat? redelijk eenvoudig. Met opruimen doe je dingen weg. Dus laat je het betreffende voorwerp los. Je laat het doorstromen. Naar de vuilnisbelt, de kringloop of naar iemand anders die er al dan niet voor betaalt (via bijvoorbeeld Marktplaats of Speurders). Maar hoe doe je dat nu? Ik adviseer altijd om eerst eens te voelen wat een voorwerp met je doet. Over sommige dingen hoeven we niet zo lang na te denken. Aan ons huisvuil bijvoorbeeld hechten we over het algemeen weinig waarde. Dat gaat probleemloos, hoppa, de kliko in. Maar je babykleertjes, je oude poppenhuis, knuffels, cd’s met herinneringen, spullen die je van dierbaren gekregen hebt. Brieven, foto’s. Noem maar op. Als je alles zou bewaren, wordt je huis een puinhoop.

Tips die helpen bij het loslaten

Dus hoe laat je dat los? Ik heb een paar tips die je helpen met loslaten.

  • Besef je dat het materiaal dat je in handen hebt, vast kleeft aan een herinnering die je bij je draagt. De herinnering kun je altijd bij je blijven dragen. Daar heb je het materiaal niet per se bij nodig!
  • Bedenk hoe je huis er uit zal zien als je álles zou bewaren. Dan houd je nauwelijks meer ruimte over, toch? Daarom is het goed om af en toe wat weg te doen
  • Neem de tijd en voel! Loslaten en opruimen brengen vaak emoties met zich mee. Die mogen gevoeld worden. Ik zeg bewust gevoeld. Probeer in je lijf te ervaren wat er gebeurt. Ik geloof dat herinneringen en emoties die je niet goed verwerkt, die niet goed hebben kunnen stromen (om wat voor reden dan ook) zich opslaan in je lijf. Als je jezelf hiermee confronteert, kun je dit in je lijf voelen. Wees je er bewust van, zonder oordeel. Wees er lief voor. En vergeet niet te ademen!
  • Laat je gedachten ook los! Vaak hebben we hele verhalen aan onze gematerialiseerde herinneringen. Mooie, verdrietige of melancholische verhalen. Laat ook die los. Natuurlijk mag je de mooie herinneringen bewaren. Goede verhalen zijn altijd fijn om te hebben, of om ze te delen met dierbaren. Maar laat het ook weer doorstromen. Zeker als het nare verhalen zijn. Bij het loslaten, zeker bij vervelende of verdrietige verhalen, is het vooral belangrijk om het te voelen in je lijf, niet per se het herbeleven in je hoofd.

Loslaten geeft ruimte. Dus opruimen geeft ruimte!

Als je in staat bent om dingen los te laten, creëer je ruimte voor Loslatennieuwe dingen. Toen mijn vorige werkgever besloot te stoppen met de activiteit waarvoor ik werkte, moest ik een aantal dingen loslaten: mijn collega’s, mijn werkgever, mijn zekerheid van een inkomen elke maand. Maar het gaf ook ruimte. Ik kon een nieuwe werksituatie voor mezelf creëren waarin ik meer vrijheid heb, waar ik meer ruimte heb wat betreft mijn inkomen. Waarbij ik een nieuw netwerk van collega’s kon creëren. Iets wat ik van veel mensen hoor die in een dergelijke situatie terecht komen. Denk maar aan vrienden of je partner, die bij je weg gaat. Die laten een leegte achter, maar maken tegelijkertijd plaats voor iemand die misschien wel beter past!