Wat te doen 1 januari 2016?

Wat te doen 1 januari 2016?

Wat te doen 1 januari 2016 als je eens wat anders wilt dan je familie bezoeken?! Nieuwjaarsdag nadert met rasse schreden, vandaar dat ik me dit afvroeg. Toen ik laatst een blog schreef over uitjes die je kunt doen op Eerste Kerstdag, speelde het al een beetje door mijn hoofd. En vandaag ben ik er maar eens voor gaan zitten. Leuke dingen doen is voor mij ontzettend belangrijk, ik geloof dat als je dingen doet waar je blij van wordt, je daar vanzelf een opgeruimd gevoel van krijgt! Dingen doen ter ontspanning, laden je batterij weer op, zodat je meer energie over hebt in je leven. Hieronder een paar tips over wat je kunt doen op 1 januari 2016!live streaming movie Eddie the Eagle online

Tips voor Nieuwjaarsdag 2016

  • Bezoek de Winter Efteling op 1 januari. Het pretpark is het hele wat-te-doen-1-januari-2016-jaar door geopend, en tijdens deze periode helemaal in winterse sferen. Je kunt er schaatsen, langlaufen, opwarmen bij een open vuurtje en natuurlijk genieten van het sprookjesbos en de diverse attracties
  • Film kijken maar dan anders? Dat kan in het Omniversum. Deze grote koepelvormige filmzaal geeft je een bijzondere filmbeleving. Op Nieuwjaarsdag is een groot aantal films te bekijken, elke film duurt ongeveer een uur
  • Wil je weten hoe de vissers vroeger leefden? Op 1 januari kun je je terug in de tijd wanen, in het Zuiderzee Museum in Enkhuizen. Normaal gesproken is het buitenmuseum (wat mij betreft het leukste deel van het museum) in de wintermaanden dicht, maar in de kerstvakantie open. En dus ook op Nieuwjaarsdag.
  • Een prachtige manier om stil te staan bij het oude jaar en het nieuwe te verwelkomen, vind ik het Lichtjeslabyrint van Marion Kuipéri. Hierbij loop je op het strand, langs de vloedlijn, een prachtig verlicht Labyrint. Kijk voor meer informatie op haar website ruimtevoorrituelen.nl
  • De traditionele Nieuwjaarsduik kan in dit lijstje niet ontbreken! Zelf nog nooit gedaan, hoewel ik bijna dagelijks koud douche, 1-januari-wat-te-doen-nieuwheeft dat tot nu toe niet geleid tot een duik in de zee op de eerste dag van het jaar. Maar wie weet… Heb jij wel zin om eens te ervaren hoe koud het water nu is? Er worden door heel Nederland Nieuwjaarsduiken georganiseerd, er zit er vast wel eentje bij jou in de buurt. Scheveningen is een van de bekendsten, maar die van Zandvoort is de oudste. Er zijn zelfs Nieuwjaarsduiken voor nudisten. Kortom, voor ieder wat wils! Dus, wat te doen 1 januari 2016? Misschien wel een gewaagde duik in de zee!
  • Anne Frank trekt nog altijd veel bezoekers. Ook op de eerste dag van 2016 kun je een kijkje nemen in het Achterhuis en ervaren hoe het geweest moet zijn om met veel mensen in die kleine ruimte te moeten wonen. Vanwege de indeling van het huis en de steile trap, is dit museum helaas niet geschikt voor minder-validen
  • Het Rijksmuseum in Amsterdam is tijdens de kerstvakantie open, en ook op 1 januari. Ook voor kinderen is er genoeg te doen, er worden diverse workshops en familie activiteiten georganiseerd. Daarnaast kun je natuurlijk genieten van een enorme geschiedenis aan Nederlandse kunst
  • Zin in een dagje dierentuin op 1 januari 2016? Dat kan. In 1-januari-2016-dierentuinFriesland is de Aqua Zoo open. Woon je daar erg ver vandaan, dan is Safaripark Beekse Bergen misschien een leuke optie. Tussen 10.00 en 16.00 uur kun je hier terecht.
  • Heb je een fascinatie voor het menselijk lichaam? Of ben je gewoon nieuwsgierig hoe al die spieren, botten en organen er van binnen uit zien? Op Nieuwjaarsdag 2016 kun je je hart ophalen bij Body Worlds in Amsterdam! Het museum is open tussen 11.00 en 20.00 uur

Hopelijk heb ik je een beetje kunnen inspireren en je tips aan de hand gedaan over wat te doen 1 januari 2016, en heb je je eerste uitje van het nieuwe jaar inmiddels gepland!