Uitstapjes Eerste Paasdag Wat te doen? Tips en ideeën

Uitstapjes Eerste Paasdag. Wat te doen? Tips en ideeën

Uitstapjes Eerste Paasdag. Wat voor leuke dingen kun je allemaal doen op Eerste Paasdag? Dit jaar, in 2017 valt Eerste Paasdag op zondag 16 april 2017 en Tweede Paasdag op maandag 17 april 2017. Een dag waarop je met een beetje mazzel al mooi weer kan hebben of leuke buitenactiviteiten te doen. Natuurlijk kun je die dag fijn naar familie of vrienden. Maar diverse pretparken en musea hebben hun deuren ook geopend. Trek er met je gezin, familie of andere leuke mensen een dagje op uit.

(advertentie)

Heb je inspiratie nodig? Hieronder vind je een mooie lijst van allemaal dingen die je kunt doen op! Het zijn evenementen, concerten, tentoonstellingen en andere uitstapjes Pasen 2017.

Overzicht Tips en Ideeën voor Uitstapjes Eerste Paasdag

Paasmarkt in Vlissingen (Zeeland)

Op de boulevards van Vlissingen vind je op Eerste Paasdag zo’n 150 kraampjes met allerlei mooie en leuke spullen. Sieraden, parfum, kleding, etenswaren, boeken en nog veel meer. Lekker struinen over de markt met de zee op de achtergrond. De markt duurt van 10.00 tot 17.00 uur.

 • Naam: Paasmarkt Vlissingen
 • Soort evenement: Paasmarkt
 • Plaats: Vlissingen (Zeeland)
 • Locatie: Boulevard Vlissingen
 • Datum: 16 april 2017 (Eerste Paasdag)
 • Tijd: 10.00 – 17.00 uur
 • Toegang: gratis

Paasmarkt in Lauwersoog Haven (Groningen)

In het Groningse Lauwersoog, aan de Waddenzee,  vindt dit jaar op Eerste Paasdag van 11.00 tot 18.00 uur de Paasmarkt plaats. Met de haven als decor, kun je struinen langs tal van kraampjes.

 • Naam: Paasmarkt Lauwersooog
 • Soort evenement: Paasmarkt
 • Plaats: Lauwersoog (Groningen)
 • Locatie: haven Lauwersoog
 • Datum: 16 april 2017 (Eerste Paasdag)
 • Tijd: 11.00 – 18.00 uur
 • Toegang: gratis

Uitstapjes Eerste Paasdag PaaspopPaaspop Schijndel (Noord-Brabant)

Het muziekfestival Paaspop in Schijndel is uitgegroeid tot één van de grote muziekfestivals van Nederland. Je kunt stellen dat met Paaspop het festivalseizoen wordt ingeleid. Het driedaagse festival begint op vrijdag 14 april en eindigt op eerste Paasdag, zondag 16 april 2017. Er komen weer bekende artiesten, bands en acts. Op er een aantal te noemen: Anouk, Chef Special, Di-Rect, Doe Maar, Javier Guzman, Kensington, Kraantje Pappie, Tom Odell, Pink Oculus, Matt Simons en UB40.

 • Naam: Paaspop
 • Soort evenement: Muziekfestival
 • Plaats: Schijndel (Noord-Brabant)
 • Locatie: haven Lauwersoog
 • Datum: 16 april 2017 (Eerste Paasdag)
 • Tijd: 11.00 – 18.00 uur
 • Toegang: betaald

Wildlands (Dierenpark Emmen) 

Wildlands (voormalig Dierenpark Emmen) heeft vorig jaar haar deuren geopend. Een uitstekend moment om het totaal vernieuwde park op Eerste Paasdag of Tweede Paasdag te bezoeken! Het beloofd een waar avontuur te zijn, waarbij je drie gebieden en hun dieren kunt bewonderen: dompel je onder in het oerwoud, ga op safari, of doe mee aan een expeditie op de Noordpool. In Wildlands kan het allemaal.

 • Naam: Wildlands
 • Soort attractie: dierentuin
 • Plaats: Emmen (Drenthe)
 • Adres: Raadhuisplein 99, Emmen
 • Parkeren: Q-Parks, Ermerweg 28, Emmen
 • Datum: Eerste en Tweede Paasdag
 • Tijd: 10.00 – 17.00 uur
 • Toegang: betaald

Keukenhof

Keukenhof opent haar deuren op 24 maart  en ook op Eerste Paasdag kun je genieten van een enorme bloemenpracht. Doe inspiratie op voor je eigen tuin of geniet gewoon van de bloemenpracht. De Keukenhof is in 2017 geopend van 23 maart 2017 tot en met 21 mei 2017. Dus ook op Eerste en Tweede Paasdag.

 • Naam: Keukenhof
 • Soort attractie: bloemenpark
 • Plaats: Lisse (Zuid-Holland)
 • Adres: Stationsweg 166a, Lisse
 • Datum: Eerste en Tweede Paasdag
 • Tijd: 08.00 – 19.50 uur
 • Toegang: betaald

Anne Frank Huis in Amsterdam

Indrukwekkend. Dat is een bezoek aan het Anne Frank Huis in Amsterdam. Iets wat iedereen zeker een keer gezien moet hebben. De benauwdheid van het huis voel je nog eens extra als je samen met de andere bezoekers door de smalle ruimtes loopt. Anne Frank en haar medebewoners komen tot leven door alle originele elementen die bewaard zijn gebleven. Ook geopend op Eerste Paasdag 2016. Vanwege de indeling van het huis helaas niet geschikt voor rolstoelgangers. Ben je slecht ter been? Dan kun je moeite hebben met het beklimmen van de prachtige, maar steile trappen van het grachtenpand.Watch Full Movie Online Streaming Online and Download

Madame Tussauds in Amsterdam.

In het oude pand van Peek en Kloppenburg zit sinds 1991 het wassenbeelden museum van Nederland. Je wordt geleid langs tal van bijzondere beelden; de koninklijke familie, bekende film en tv sterren, sporthelden of popartiesten. Je mag ze aanraken, je kunt met ze op de foto en op diverse plekken gaat de interactie nog verder. Nieuwsgierig hoe? Ontdek het zelf, in Madame Tussauds.

Dierenpark Amersfoort

Dierenpark Amersfoort is vanaf 27 maart open van 09.00 tot 18.00 (daarvoor van 10.00 tot 17.00 uur). Genieten van allerlei soorten dieren vanuit allerlei windstreken, dat kan in Dierenpark Amersfoort. Alle dagen van het jaar open, dus ook op Eerste Paasdag.

Wandelingen en activiteiten van Natuurmonumenten

Natuurmonumenten organiseert op Eerste Paasdag ontzettend leuke en originele dingen waar je blij van wordt!

Bijpassende Tips en Informatie