Uitstapjes Oudjaarsdag 2016 Tips Ideeën Evenementen

Uitstapjes Oudjaarsdag 2016 Tips Ideeën Evenementen

Uitstapjes Oudjaarsdag 2016 Tips Ideeën Evenementen Oud en Nieuw

Uitstapjes Oudjaarsdag 2016 Tips Ideeën Evenementen Oud en Nieuw. Wat is er te doen op Oudjaarsdag 2016? Als je eens wat anders wilt dan je familie bezoeken?! Oud en Nieuw 2016-2017 nadert met rasse schreden, vandaar dat ik me dit afvroeg. Toen ik laatst een blog schreef over uitjes die je kunt doen op Eerste Kerstdag, speelde het al een beetje door mijn hoofd click here to find out more. En vandaag ben ik er maar eens voor gaan zitten. Leuke dingen doen is voor mij ontzettend belangrijk, ik geloof dat als je dingen doet waar je blij van wordt, je daar vanzelf een opgeruimd gevoel van krijgt! Dingen doen ter ontspanning, laden je batterij weer op, zodat je meer energie over hebt in je leven.

(advertentie)

Deze pagina bevat een tips over voor uitstapjes oudjaarsdag 2016 met tips ideeën en evenementen en andere activiteiten die je kunt doen op 31 december 2016! In het overzicht voor uitstapjes Oudjaarsdag 2016 tips ideeën evenementen kun je meer informatie vinden.

Uitstapjes Oudjaarsdag 2016 Tips en Ideeën

Tentoonstelling Picasso aan Zee in Museum Beelden aan Zee

In Museum Beelden aan Zee, een bijzonder museum, in de duinen bij Scheveningen kun je in de wintermaanden van 2016-2017 de bijzondere tentoonstelling Picasso aan Zee bezoeken. De focus van deze tentoonstelling ligt op de sculpturen en het keramiek van de wereldberoemde Spaanse kunstenaar Pablo Picasso (1881-1973). Het bezoek aan het museum is uiteraard te combineren met een bezoek aan het strand en de badplaats Scheveningen. Picasso aan Zee is ook op Oudjaarsdag 2016 te bezoeken van 10.00 – 16.00 uur.

 • Plaats: Scheveningen (Den Haag)
 • Adres: Harteveltstraat 1, 2586 EL, Den Haag
 • Soort: tentoonstelling, museum
 • Betaalde toegang: ja (museumjaarkaart en CJP gratis)
 • Openingstijden: 10.00 – 16.00 uur (Oudjaarsdag)
 • Tentoonstelling: 13 oktober 2016 – 5 maart 2017

Openluchtmuseum

Tijdens de kerstvakantie is het Openluchtmuseum Arnhem geopend en dus ook op Oudjaarsdag 2016. Sterker nog het museum staat geheel in het teken van de winter. Je kunt er schaatsen en sleetje rijden, luisteren naar bijzondere winterverhalen en genieten van koek en zopie. En uiteraard kun je ook alle gebouwen in het museum bezoeken.

 • Plaats: Arnhem (Gelderland)
 • Soort: museum, attractiepark
 • Betaalde toegang: ja
 • Openingstijden: 10.00 – 17.00 uur

Oud en Nieuw 2016-2017 Tips Feesten en Evenementen

Nationale Vuurwerkshow Rotterdam

De Nationale Vuurwerkshow in Rotterdam is het grootste vuurwerkspektakel van Nederland en wordt tijdens Oud en Nieuw 2016-2017 voor de 10e keer gehouden. Het grootste vuurwerk wordt afgestoken op en rondom de Erasmusbrug. De toegang tot het vuurwerk is gratis. Sterker nog je kunt er zelfs gratis met de metro naartoe. Kun je de Nationale Vuurwerkshow niet zelfs bezoeken, geen punt. Je kunt het live volgen op televisie via RTL.

 • Soort: feest, vuurwerkshow
 • Plaats: Rotterdam
 • Locatie: Erasmusbrug, Boompjeskade
 • Toegang: gratis (inclusief gratis vervoer)
 • Aanvang: 22.30 uur

Vreugdevuur Scheveningen

Op het Noorderstrand in Scheveningen kun je tijdens Oud en Nieuw een bijzonder feest en evenement bezoeken. Het Vreugdevuur Scheveningen is met een enorme vuurstapel een waar spektakel. De laatste keer was de vuurstapel meer dan 33 meter hoog en is daarmee zelfs opgenomen in het Guinness Book of World Records. Vanaf 27 december 2016 wordt de vuurstapel opgebouwd en zelfs dit is al een bezoek waard. De locatie van het Vreugdevuur Scheveningen is in de buurt van De Lus, de eindhalte van tramlijn 11. Je kunt het beste uiterlijk om 22.00 uur een plaatsje zoeken.

 • Soort: oud en nieuw feest, vreugdevuur
 • Plaats: Scheveningen, Den Haag
 • Locatie: Noorderstrand
 • Toegang: gratis
 • Aanvang: vuur wordt om 24.00 uur ontstoken (zoek eerder een goede plek)

Winter Efteling

Je kunt Oud en Nieuw ook vieren tijdens Winter Efteling op Oudjaarsdag, 31 december 2017. Het pretpark is het hele jaar is geduren de nacht van 31 december 2016 naar 1 januari 2017 speciaal geopend en er zijn bijzondere evenementen. Je moet wel aparte toegangsbewijzen kopen voor dit evenement. Tijdens de Winter Efteling is het attractiepark helemaal in winterse sferen. Je kunt er schaatsen, langlaufen, opwarmen bij een open vuurtje en natuurlijk genieten van het sprookjesbos en de diverse attracties

 • Soort: attractiepark, pretpark
 • Plaats: Kaatsheuvel, Noord-Brabant
 • Betaalde toegang: ja (speciale toegangskaarten)
 • Openingstijden: 19.00 – 01.00 uur

Bijpassende Uitstapjes en Informatie