Uitstapjes Tweede Kerstdag 2016 Tips Ideeen

Uitstapjes Tweede Kerstdag 2016 Tips Ideeen

Uitstapjes Tweede Kerstdag 2016 Tips en Ideeën Wat te doen?

Welke uitstapjes Tweede Kerstdag 2016 zijn er te doen? Een van de belangrijkste dingen om je geest opgeruimd te houden, is wat mij betreft het doen van leuke dingen. Dingen waar je blij van wordt, waar je van geniet. Vreugde geeft zoveel ruimte en energie. Van daaruit krijg je weer het gevoel dat je de wereld aan kunt. Het laadt je batterij weer op en het ontstresst. Stress maakt vaak dat we ons overweldigd voelen, dan begint het piekeren, malen, en zo ontstaat een negatieve stroom van gedachten. Mijn ervaring is, dat als je daar te lang in blijft hangen, je ook negatieve dingen aan trekt. Zaak dus om te alle tijden te zorgen dat je dingen doet waar je blij van wordt, ook als je door een lastige periode gaat. Vooral dan! Hieronder kun je een selectie van de uitstapjes Tweede kerstdag 2016 vinden. En dan met name alternatieven voor een bezoek aan de meubelboulevard.

(advertentie)

Gelukkig is er een ruime variëteit van uitstapjes Tweede Kerstdag 2016 tips en ideeën te vinden. Hieronder vind je een selectie samengesteld door de redactie van Opruimfeest.nl.

Wildlands Emmen

Tweede kerstdag 2016 is wellicht een mooie dag om het het gehele gezin of de hele familie de geheel vernieuwde dierentuin in Emmen te bezoeken dat tegenwoordig de naam Wildlands draagt. Tijdens de beide kerstdagen is er ook een aantal bijzondere evenementen en presentaties die je kunt bezoeken.

 • Soort: Dierenpark
 • Plaats: Emmen, Drenthe
 • Betaalde toegang: ja
 • Openingstijden: 10.00-17.00 uur

Dierentuin Artis

Dierentuin Artis in Amsterdam is het gehele jaar geopend en ook tijdens de kerstdagen. Een leuk idee om met het gezin of de familie een wandeling te combineren met dierentuinbezoek. Artis is op Eerste en Tweede Kerstdag geopend van 09.00-17.00 uur

 • Soort: dierentuin
 • Plaats: Amsterdam
 • Betaalde toegang: ja
 • Openingstijden: 09.00-17.00 uur

Uitstapjes Tweede Kerstdag 2016 Midwinterhoornwandeling

Midwinterhoornwandeling op Tweede Kerstdag

Wil je even heerlijk genieten van een mooie wandeling in de natuur om een beetje uit te buiken op Tweede Kerstdag? Je kunt heerlijk wandelen en genieten van Midwinterhoorn blazen in de Achterhoek in Kotten, vlakbij Winterswijk tijdense de Midwinterhoorn wandeling. Uiteraard is er ook weer gezorgd voor warme soep en andere versnaperingen. Je kunt de wandeling lopen van 11.30 tot 14.00 uur. Start en eindpunt zijn op Boerderij Verink, Eesinkweg 1 in Kotten.

 • Soort: Midwinterhoorn blazen, wandeling
 • Plaats: Kotten (Winterswijk), Achterhoek, Gelderland
 • Adres: Eesinkweg 1, Kotten (Boerderij Verink)
 • Openingstijden: 11.30 – 14.00 uur
 • Uitgebreide Informatie >

Welke musea attractieparken en pretparken zijn open op Tweede Kerstdag 2016?

Slechts een aantal van de musea, attractieparken en pretparken zijn geopend op tweede kerstdag 2016. Een groot aantal van de musea, attractie- en pretparken in Nederland zijn geopend op tweede kerstdag 2016. Controleer voor de zekerheid wel of het ook echt het geval is, want er zijn uitzonderingen. Uitstapjes Tweede Kerstdag 2016 kun je in ieder geval wel maken naar de onderstaande musea, attractie- en pretparken.

Spoorwegmuseum Utrecht

Het Spoorwegmuseum in Utrecht. Van 10.00 tot 17.00 kun je ontdekken wat het verhaal is achter 175 jaar spoorwegen in Nederland. Je kunt oude treinen bekijken, maar ook lijfelijk ondervinden hoe het is om machinist te zijn! Kaarten kosten €16. Tijdens de kerstvakantie zijn er elke dag wel bijzondere evenementen in het Spoorwegmuseum.

 • Plaats: Utrecht (Utrecht)
 • Soort: Museum
 • Betaalde toegang: ja
 • Openingstijden: 10.00-17.00 uur

Winter Efteling

Bezoek eens de Efteling op Tweede Kerstdag 2016! De Efteling is alle dagen van het jaar open, dus ook op Eerste Kerstdag, dan is het de Winterefteling. Het park is helemaal in winterse sferen, met haardvuren, live muziek en een schaatsbaan. Je kunt tijdens de Kerstvakantie terecht tussen 11.00 uur en 20.00 uur. Een ticket kost €36 p.p. Tip: bestel je kaarten online, dan krijg je €2 korting. Ben je lid van de ANWB? Kijk dan eens of je met je lidmaatschap goedkopere kaartjes voor de Efteling kunt krijgen.

 • Plaats: Kaatsheuvel (Noord-Brabant)
 • Soort: attractiepark, pretpark
 • Betaalde toegang: ja
 • Openingstijden: 11.00 – 20.00 uur

<iframe id=”_ytid_21807″ width=”474″ height=”267″ src=”https://www why not check here.youtube.com/embed/AfzSCAhC9Ls?enablejsapi=1&autoplay=0&cc_load_policy=0&iv_load_policy=1&loop=0&modestbranding=0&rel=1&showinfo=1&playsinline=0&autohide=2&theme=dark&color=red&wmode=opaque&vq=&controls=2&” frameborder=”0″ class=”__youtube_prefs__” allowfullscreen data-no-lazy=”1″>

Openluchtmuseum

Tijdens de kerstvakantie is het Openluchtmuseum Arnhem geopend en dus ook op Tweede Kerstdag 2016. Sterker nog het museum staat geheel in het teken van de winter. Je kunt er schaatsen en sleetje rijden, luisteren naar bijzondere winterverhalen en genieten van koek en zopie. En uiteraard kun je ook alle gebouwen in het museum bezoeken.

 • Plaats: Arnhem (Gelderland)
 • Soort: museum, attractiepark
 • Betaalde toegang: ja
 • Openingstijden: 10.00 – 18.00 uur

Bijpassende Uitstapjes Tips en Evenementen