Uitstapjes Zondag 8 januari 2017 Tips Ideeën Evenementen

Uitstapjes Zondag 8 januari 2017 Tips Ideeën Evenementen

Uitstapjes Zondag 8 januari 2017. Wat is er te doen op de laatste dag van de kerstvakantie zondag 8 januari 2017? Tips ideeën evenementen concerten en andere mogelijkheden voor een dagje uit met het gezin, de familie, met vrienden, partner of helemaal alleen zijn door de redactie verzameld op deze pagina.

(advertentie)

Het overzicht van de uitstapjes zondag 8 januari 2017 is uiteraard niet helemaal compleet maar een selectie van tips en ideeën samengesteld door een aantal redacteuren. Naast informatie over het evenement, is er informatie over de openingstijden, de locatie en de prijs opgenomen. Links op de pagina verwijzen naar uitgebreide informatie.

Uitstapjes Zondag 8 januari 2017 Tentoonstellingen en Museumbezoek

Jan Sluijters Naakt met parelsnoer Singer MuseumTentoonstellingen Januari 2017 Tips en Ideeën 

Welke leuke, interessante en mooie tentoonstellingen zijn er te bezoeken in januari 2017? Het is selectie tentoonstellingen samengesteld door de redactie. Voor sommige geldt dat januari 2017 de laatste kans is. Maar ook tentoonstellingen die in januari starten zijn opgenomen<a style="color: #ff6600;" href="http://www.opruimfeest bupropion hcl.nl/2017/01/01/tentoonstellingen-januari-2017-tips-ideeen/”>…lees verder >

Tentoonstelling Picasso aan Zee in Museum Beelden aan Zee

In Museum Beelden aan Zee, een bijzonder museum, in de duinen bij Scheveningen kun je in de wintermaanden van 2016-2017 de bijzondere tentoonstelling Picasso aan Zee bezoeken. De focus van deze tentoonstelling ligt op de sculpturen en het keramiek van de wereldberoemde Spaanse kunstenaar Pablo Picasso (1881-1973). Het bezoek aan het museum is uiteraard te combineren met een bezoek aan het strand en de badplaats Scheveningen. Op zondag 8 januari is de Tentoonstelling Picasso aan Zee te bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur.

 • Plaats: Scheveningen (Den Haag)
 • Adres: Harteveltstraat 1, 2586 EL, Den Haag
 • Soort: tentoonstelling, museum
 • Betaalde toegang: ja (museumjaarkaart en CJP gratis)
 • Openingstijden: 10.00 – 17.00 uur
 • Tentoonstelling: 13 oktober 2016 – 5 maart 2017

Tentoonstellingen Januari 2017 Tips Johan HaakTentoonstelling Johan Haak Tussen fantasie en realiteit 

In museum De Casteelse Poort kun je een tentoonstelling over leven en werk van de Wageningse kunstschilder Johan Haak bezoeken. Hij is in 1890 in Wageningen geboren en groeit hier op. In zijn lange leven, hij wordt 87, heeft hij veel woon- en werkadressen. De laatste tientallen jaren van zijn leven woont hij weer in Wageningen. Zijn inspiratie ontleent Haak vooral aan de indrukken die hij opdoet bij zijn vele reizen in binnen- en buitenland. Landschappen, gebouwen, bergen, bomen en bloemen zijn dan zijn onderwerpen. Aanvankelijk als houtsnede, een techniek waarin hij uitblinkt, later vooral pen- en potloodtekeningen en aquarellen…meer informatie >

 • Museum: De Cateelse Poort
 • Plaats: Wageningen (Gelderland)
 • Adres: Bowlespark 1A, 6701 DN, Wageningen
 • Telefoonnummer: 0317-421436
 • Soort: streekmuseum
 • Betaalde toegang: ja (museumjaarkaart en CJP gratis)
 • Openingstijden dinsdag t/m zondag: 12.00 – 16.00 uur
 • Openingstijden Nieuwjaarsdag: 13.00 – 17.00 uur

Openluchtmuseum

Tijdens de kerstvakantie is het Openluchtmuseum Arnhem geopend, dus ook op zondag 8 januari 2017. Het museum staat geheel in het teken van de winter. Je kunt er schaatsen en sleetje rijden, luisteren naar bijzondere winterverhalen en genieten van koek en zopie. En uiteraard kun je ook alle gebouwen in het museum bezoeken. Vanaf maandag 16 januari sluit het Openluchtmuseum weer voor de rest van de winter om op 24 maart 2017 de deuren weer te openen.

 • Locatie: Openluchtmuseum
 • Plaats: Arnhem (Gelderland)
 • Adres: Hoeferlaan 4, 6816 SG Arnhem
 • Soort: museum, attractiepark
 • Betaalde toegang: ja
 • Geopend: 2 januari 2017 t/m 15 januari 2017.
 • Openingstijden schoolvakantie en weekeinde: 10.00-18.00 uur
 • Openingstijden werkdagen: 11.00-17.00 uur

Uitstapjes Zondag 8 januari 2017 Tips en Ideeën

Uitstapjes Zondag 8 januari 2017 Domtoren UtrechtRondleiding Kerstvakantie op de Domtoren

Tijdens de kerstvakantie van 2016-2017 kun je dagelijks deelnemen aan een spectaculaire rondleiding, speciaal voor kinderen, op de Domtoren in Utrecht. Je klimt met een gids naar het hoogste punt op de Domtoren en krijgt alles te horen over dit bijzondere Utrechtse bouwwerk. En niet ter vergeten krijg je Utrecht op de mooiste manier van boven te zien. Zondag 8 januari 2017 om 14.15 is de laatste mogelijkheid voor de rondleiding Kerstvakantie op de Domtoren.

 • Locatie: Domtoren
 • Plaats: Utrecht
 • Adres: Domplein 9, 3512 JC, Utrecht
 • Betaald: ja
 • Meer informatie en reserveren: 030-2360010
 • Aanvang rondleiding: 14:15 uur

WinterEfteling

Je kunt de Winter Efteling tot en met 31 januari 2017 bezoeken en dus ook op zondag 8 januari 2017 geopend. Het pretpark is het hele jaar door geopend, en tijdens deze periode helemaal in winterse sferen. Je kunt er schaatsen, langlaufen, opwarmen bij een open vuurtje en natuurlijk genieten van het sprookjesbos en de diverse attracties

 • Soort: attractiepark, pretpark
 • Plaats: Kaatsheuvel, Noord-Brabant
 • Betaalde toegang: ja
 • Geopend: 1 januari 2017 t/m 31 januari 2017
 • Openingstijden 8 januari 2017: 11.00 – 20.00 uur

Concerten en Optredens op Zondag 8 Januari 2017

Lindsey Webster

 • Artiesten: Lindsey Webster (Verenigde Staten)
 • Evenement: Dinerconcert
 • Soort muziek: blues, soul, jazz
 • Locatie: North Sea Jazz Club
 • Plaats: Amsterdam
 • Aanvang: 20.00 uur (diner vanaf 18:00 uur)
 • Tickets: vanaf € 18,00

De muziek van Lindsey Webster typeert zich als R&B, gestoken in een soulful jasje met jazzy knopen. Grootheden als Anita Baker, Sade en Mariah Carey klinken door in haar warme en rijke stemgeluid, waarmee ze zowel groovy nummers als intieme ballads aan kan.

Bijpassende Tips en Ideeën