Hoe reinig je energetisch je huis?

Hoe reinig je energetisch je huis?

Hoe reinig je energetisch je huis? Op deze pagina vind je een antwoord op deze vraag. Ons huis schoonmaken en opruimen dat kennen we allemaal wel. Gewapend met vuilniszak, poetsdoeken en schoonmaakmiddelen gaan we ons huis te lijf, ruimen de rommel op die er ligt, en na afloop ligt je huis er weer heerlijk fris, schoon en opgeruimd bij.

(advertentie)

Je huis goed opgeruimd hebben, geeft uiteraard een heel fijn gevoel, en ook heel belangrijk. Maar het kan soms best goed zijn om naast de materiële troep, ook de energetische troep op te ruimen. Daarom wordt er op deze pagina ingegaan op de vraag hoe reinig je energetisch je huis?

Waarom je huis energetisch reinigen?

Tja, een goede vraag. Voor mij bestaat alles uit energie. Heel vaste energie, zoals tafels, stoelen, je koelkast, kortom: dingen die je aan kunt raken. Maar ook niet vaste energie, zoals gedachten, woorden en gevoelens. Ook dat is voor mij energie. Iedereen kent wel het gevoel dat je een kamer binnen komt, en je direct de sfeer voelt. Hij hoe reinig je energetisch je huiskan om te snijden zijn, of juist heel vrolijk. Je hebt doorgaans geen tekst en uitleg nodig om te weten wat de stemming in de kamer is. Dat is voelbaar. Dieren zijn ook heel goed in onze intentie voelen. Daarom zeggen hondentrainers vaak dat je echt moet menen wat je zegt. Je intentie is belangrijker dan de woorden die je spreekt. Die intentie komt met een bepaalde energie. Ook in je huis worden vele dingen gedacht, gevoeld en gezegd. Zowel positief als negatief. Voor mij is het belangrijk om ook die dingen af en toe even “op te ruimen”, om er een energetische bezem doorheen te halen.

6 manieren om je huis energetisch te reinigen

Dus, hoe reinig je energetisch je huis? Ik heb hieronder wat tips voor je verzameld, zodat je kunt uitproberen wat voor jou werkt.

  • Smudgen. Een heel bekende manier om je huis energetisch te reinigen. Zeker voor de oude Indianen, want daar komt het vandaan. Het betekent letterlijk: reinigen met rook. Je kunt reinigen met kruiden, salie, maar ook met hout zoals ceder of Palo Santo (heilig hout). Je steekt er simpelweg de fik in, legt het in een vuurvaste schaal en verspreid de rook door je huis. Tip: wees voorzichtig als je een brandmelder hebt. Ik spreek uit ervaring…
  • Olie branden. Stukje veiliger als je een brandalarm hebt, aangezien olie niet zo rookt. Neem een oliebrander, doe er water in met enkele druppels olie. Je kunt kiezen een frisse geur zoals mandarijn, sinaasappel of citroen. Maar ga vooral op je gevoel af!
  • Spray de olie in je huis. Heb je geen brander, maar wel een sprayfles? Meng dan wat water met olie en spray zo door je huis.
  • Werk met edelstenen. Edelstenen hebben allemaal hun eigen Energetisch-reinigen2trilling van energie. Sommigen zijn bij uitstek geschikt om ruimtes te reinigen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor bergkristal. Deze steen zuivert en maakt de omgeving rustig. Wat je ook kunt doen is kiezen voor de zogenaamde drie-eenheid van bergkristal, rozenkwarts en amethist. Zij versterken elkaars werking. Het beste kies je voor de ruwe stenen. Maar bovenal: ga op je gevoel af.
  • Zing! Zingen brengt de lucht letterlijk in trilling, zo kunnen we immers geluid horen. Zing een lied in je huis waar je blij van wordt en de energie doet met je mee!
  • Luchten en ventileren. Zet regelmatig de ramen en / of deuren open voor een frisse wind

Wanneer reinig je je huis energetisch?

Je kunt dit het beste met enige regelmaat doen. Net zoals je waarschijnlijk met enige regelmaat de stofzuiger door je huis trekt. Is er iets in huis geweest dat de sfeer negatief heeft beïnvloed? Dan is het zinvol om wat extra aandacht te besteden aan de energetische reiniging. Ook als je het gevoel hebt dat je niet alleen bent, als je slecht slaapt, ziek bent geweest of simpelweg wanneer er kamer onprettig voelt, kun je je huis energetisch reinigen. Doe het met aandacht en doe het bewust. Alleen dat al helpt enorm. Hopelijk heb je na het lezen van dit stukje genoeg antwoorden op de vraag: Hoe reinig je energetisch je huis!