Rite of the Womb of Rite van de Baarmoeder

Rite of the Womb of Rite van de Baarmoeder in Utrecht

Wat is de Rite of the Womb, ook wel Rite van de Baarmoeder genoemd? De Rite of the Womb is afkomstig uit Peru. Het is een sjamanistisch ritueel gericht op het helen van vrouwelijke pijn die is Rite of the Wombopgeslagen in de baarmoeder. Het kan om eigen pijn gaan, maar ook pijn van je moeder, zussen, tantes of nog verder terug. Angsten, verdriet, onderdrukking die je zelf ervaart, maar ook de angsten, pijn, onderdrukking of verdriet die in het collectief van vrouwen ligt opgeslagen mogen tijdens de Rite of the Womb worden losgelaten en geheeld. De zinnen die bij dit ritueel horen, omschrijven misschien wel het best wat het inhoud:

“The Womb is not a place to store fear and pain.
The Womb is to create and give birth to live”

De baarmoeder is een plek van creatie! Er kan een kind groeien, maar ook ideeën ontstaan vanuit deze plek waar ze mogen rijpen tot ze klaar zijn geboren te worden. Daarom is het van groot belang dat de energie hier vrij kan stromen, ongehinderd door angsten, pijn en verdriet. Zo kan het creatieproces het meest vrij tot stand komen en ontstaan de mooiste creaties. Of het nu gaat om een letterlijk of figuurlijk kind!

Rite of the Womb in Utrecht Terwijde / Leidsche Rijn

Ooit begonnen bij een enkele vrouw, Marcella Lobos, verspreidt de Rite of the Womb zich steeds verder over de wereld. Als je haar hebt ontvangen, mag je haar zelf doorgeven. De intentie en de woorden zijn overal hetzelfde. Verder mag je het ritueel naar eigen inzicht vorm geven. Dat is dus ook wat ik samen met Monique van der Hoeven, doe als wij bij ons thuis de Rite doorgeven. Rite of the Womb UtrechtOns doel is de Rite of The Womb zo laagdrempelig mogelijk te houden, maar het oorspronkelijke ritueel wel te eren. We realiseren ons echter ook, dat het voor veel vrouwen best spannend kan voelen. Of zelfs vreemd, of ongemakkelijk. Dat had ik zelf ook. Mocht je nieuwsgierig zijn naar mijn ervaring, die kun je lezen in mijn blog “Mijn ervaring met de Rite van de Baarmoeder”. We houden onze Rite of the Womb gewoon bij ons thuis. We luisteren naar passende muziek, meestal doen we een geleide meditatie en een enkele yoga oefening. Voor het ritueel zelf hoef je eigenlijk  weinig te doen. Je ontvangt hem van ons, en je herhaalt de schuin gedrukte, bovengenoemde zinnen ook een keer zelf. Na afloop praten we nog even na onder het genot van een drankje en een hapje.

Meer informatie over de Rite of The Womb in Utrecht Terwijde / Leidsche Rijn

De eerstvolgende Rite of the Womb Utrecht is op zaterdag 5 maart 2016 van 15.00 tot 17.30. We vragen een bijdrage van €30 per persoon, inclusief hapje, drankje en een aandenken.

Wil je meer informatie over de Rite of The Womb die wij organiseren in Utrecht? Je mag me altijd mailen of bellen. Dit kan via opruimfeest@outlook.com of op 06-53240214.